Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس-گروه رادیو و تلویزیون: قصه زندگی موش ها همیشه برای کودکان و البته بزرگسالان جذابیت داشته است و این موجودات در هر قامتی قرار بگیرند دوست داشتنی هستند. در این گزارش قصد داریم مروری کلی بر فیلم سینمایی شهر موش ها داشته باشیم. فیلمی که به کارگردانی مرضیه برومند، در دو سری ساخته شد و در هر کدام موش های یک شهر را در موقعیت متفاوت و جدیدی ترسیم کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به مناسب آغاز برگزاری جشنواره فیلم کودک، مروری بر فیلم های موفق این ژانری که این روزها مغفول مانده است، داشته باشیم و در این گزارش، مروری بر فیلم سینمایی «شهر موش‌ها» به کارگردانی مرضیه برومند خواهیم داشت.

 

** موش‌هایی در دنیای واقعی و مجازی

یکی از موجوداتی که نگرش انسان ها درباره آن در دنیای واقعی با  دنیای قصه و کارتن و فیلم از زمین تا آسمان فرق می کند، موش ها هستند. موش هایی که البته در دنیای مجازی با ظاهری بسیار متفاوت دیده می شوند و به همین خاطر است که با دنیای واقعی ما انسان ها متفاوتند.

** انیمیشن‌هایی با محوریت موش‌ها

از سالها پیش انیمیشن های بسیاری با محوریت موش ها ساخته شده است که البته به شهرت هم رسیده است و شاید سازندگان شهر موش ها نیز با استفاده از محبوبیت همان انیمیشن ها دست به ساخت فیلمی با محوریت موش ها زدند.

 

** تفاوت «مدرسه موش ها» با «شهر موش ها»

شهر موش ها ابتدا نسخه تلویزیونی بود که در قالب آیتم هایی در جُنگی در سال ۶۰ از شبکه یک سیما بروی آنتن رفت و قصه اصلی آن درباره تشویق بچه ها به مدرسه رفتن بود. اما در ادامه به دلیل استقبال مخاطبان از این کار، بنا شد تا فیلم سینمایی شهر موش ها نیز ساخته شود. سری اول در سال ۶۴ و سری دوم در سال ۹۳ تهیه و تولید شد و در هر بار به آمار قابل قبولی در فروش و گیشه رسید.

 

** ظاهر و نام های موش ها منطبق بر ویژگی اخلاقی شان

فانتزی که در پرداخت به شخصیت موش ها در این فیلم سینمایی وجود داشت، یکی از عامل های موفقیت آن بود. از نام تک تک شخصیت ها گرفته تا ویژگی و خصیصه ای که هر کدام از موش ها را منحصر به فرد می کرد. برای مثال کپل که ظاهری چاق داشت، یکی از موش های شکموی شهر موش ها بود که علاقه فراوانی به خوردن خوراکی های مختلف از جمله پنیر و گردو داشت! یا دم باریک موشی بود که دمی باریک داشت و سرمایی از موش های سرمایی شهر موش ها بود. نارنجی با لحنی خاص زنانه صحبت می کرد و خوش خواب مدام خوابش می آمد. جالب اینجا که ظاهر و صورت هر کدام از این موش ها دقیقا منطبق بر ویژگی اخلاقی شان و آنچه در شخصیت پردازی آنها لحاظ شده بود تصویر شده بود.

** صداپیشه های «شهر موش ها ۱»

حمید جبلی،  ایرج طهماسب، راضیه برومند، مسعود کرامتی، مرتضی احمدی،‌آزاده پورمختار، کامبیز صمیمی مفخم، مریم سعادت و ... از صداپیشه های این فیلم عروسکی بودند.

 

** عروسک هایی که شخصیت اصلی بودند

یکی از نکته هایی که درباره این فیلم وجود دارد عدم حضور بازیگران زنده و در اصل انسان ها در کار بود. در صورتیکه بسیاری از کارهای عروسکی و یا نمایشی تلفیقی از عروسک در کنار بازیگران هستند اما برومند در این فیلم سینمایی از چنین شیوه ای استفاده نکرد.

** داستانی درباره تعقیب و گریز

اما داستان اصلی شهر موش ها، درباره تعقیب و گریز موش و گربه ای بود. گربه ای به نام اسمشو نبر در شهر موش ها پیدا شده بود و موش ها از ترس گربه و به دام افتادن در دام گربه، مجبور به رفتن به شهری دیگر شدند.

** پورمختار: شخصیت های موش ها در نسخه تلویزیونی به شهرت رسیدند

«آزاده پورمختار» صداپیشه و سرپرست صداپیشه های فیلم سینمایی «شهر موش ها ۲» در گفت و گو با خبرنگار فارس، درباره دلیل موفقیت «شهر موش ها» گفت: یکی از علت هایش این بود که در تلویزیون پخش شده بود و برنامه موفقی بود و وقتی فیلم سینمایی آن ساخته شد مخاطب شناخت خوبی از همه شخصیت ها داشت.

وی ادامه داد: برای این کار زحمت های فراوانی کشیده شده بود هم کارگردانی و هم بخش عروسکی کار. معمولا اینطور است که اگر برای کاری زحمتی کشیده شود و اینکه در زمان مناسبی اکران شود، با استقبال خوبی روبرو می شود.

 

** «شهر موش ها ۲» خاطره نسلی بود که پدر و مادر شده بودند

پورمختار درباره «شهر موش ها ۲» ادامه داد: «شهر موش ها ۲» چندین سال بعد از سری یک آن ساخته شد و خاطره های نسلی بود که دیگر خودشان مادر و پدر بودند و خیلی هایشان خودشان می خواستند فیلم را ببینند و فرزندانشان را با خود می آوردند.

 

این صداپیشه عروسکی درباره فانتزی بودن شخصیت موش نیز گفت:  شخصیت موش در بسیاری از انیمیشن های جهانی دیده شده است. البته در ادبیات کهن و قصه های عبید زاکانی نیز شخصیت موش را دیدیم.

** کپلک محوریت «شهر موش ها ۲»

داستان شهر موش ها ۲ دقیقا ۳۰ سال بعد از شهر موش ها ۱ روایت می شد. کپل با نارنجی ازدواج کرده و دو فرزند به نام های کپلک و صورتی دارند. در این سری از شهر موش ها محوریت داستان درباره شخصیت کپلک است که تقریبا الگویی از پدر خود در دوران خردسالی است. کپل رستورانی راه اندازی کرده و همسرش نارنجی دوست دارد کارهای خانه را به خدمتکار بسپارد.

 

** فضایی مدرن و شیک

فضایی که در شهر موش ها ۲ تصویر شده بود بسیار مدرن تر و شیک تر از فضایی بود که در شهر موش ها ۱، دیده شد. از نماهای داخلی و خارجی گرفته تا دکورها و متُد ساخت عروسک ها و حتی لباس هایشان همه و همه سال ۹۳ تهران را نمایش می داد. از  تفاوت در ساخت موش ها گرفته تا گربه ای که به شدت متفاوت تر از فیلم سینمایی قبلی شهر موش ها بود تفاوت هایی را در نسخه های سینمایی این اثر ایجاد کرده بود.

 

** صداپیشه های «شهر موش ها۲»

آزاده پورمختار، آزاده مویدی، امیرحسین صدیق، الکا هدایت، هنگامه مفید، کاظم سیاحی، مانی نوری،‌نیما فلاح، نگار استخر، سحر ولدبیگی، محمد بحرانی، سیامک صفری و ... صداپیشه های شهر موش ها ۲ بودند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: کودک جشنواره شهر موش ها مرضیه برومند فیلم سینمایی شهر موش ها ۲ انیمیشن ها شخصیت موش ساخته شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۹۰۲۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجربه حضور «رویاباف و قاضی» در کانادا/ ماجرای خانم قاضی چیست؟

حسام اسلامی که این روزها برای نمایش مستند تازه‌اش «رویاباف و قاضی» به تورنتوی کانادا رفته تا فیلمش را روی پرده و همراه با تماشاگران جشنواره «هات‌داکس» ببیند، درباره ایده اولیه این مستند به خبرنگار مهر گفت: برای من موضوع حفاری و جستجوی اجناس باارزش قدیمی جذاب بود. در مراحل تحقیق، متوجه شدم مازندران، به طور ویژه سوادکوه یکی از بالاترین آمار قضایی مربوط به حفاری های غیرمجاز را دارد. این پرونده‌ها، فقط به حفاری ختم نمی‌شود، گاهی جرایم دیگر مثل قتل هم در این مسیر رخ می‌دهد یا ریزش چاه یا محل حفاری، باعث مرگ جستجوگر و حفار شده است. درگیری‌های بین حفارها هم خودش ماجرایی است. این پرونده‌ها و این حفاری‌ها، ایده ساخت «رویاباف و قاضی» شد.

این کارگردان در بخش دیگری از صحبت‌هایش با اشاره به نقش پررنگ طبیعت در فیلم گفت: لوکیشن آن منطقه با طبیعت بکر و چشم نواز، بخش دیگری از جذابیت این ماجرا برای من بود. حفاری، گاهی در شهر یا منطقه مسکونی رخ می‌دهد، گاهی در دل طبیعت. طبیعت در چنین حفاری‌هایی یک شخصیت است و هویت دارد. طبیعت با دادن نشانه‌های اغلب مبهم، حفارها را گمراه، ترغیب یا سردرگم می‌کند. افرادی که در طبیعت دنبال گنج می‌گردند، هر سنگ، شی یا درختی برایشان معنا دارد و فکر می‌کنند، اینها نشانه هستند و باید بهشان توجه کرد.

اسلامی در پاسخ به این سوال که «رویاباف و قاضی» درباره مردم و رویاهایشان است، گفت: ما درباره یک موقعیت انسانی صحبت می‌کنیم که ریشه‌ای دیرینه و تاریخی دارد. ما تمدنی باستانی داریم، این رویا و تمایل، برای دستیابی به گنج و میراث و ثروت گذشتگان در بسیاری از ما وجود داشته است. در ادبیات کلاسیک ما، داستان‌های بسیاری با این مضمون وجود دارد. وقتی درباره امروز حرف می زنیم، این تمایل و رویا، تشدید می‌شود. هر چه شرایط اقتصادی سخت‌تر می‌شود، گرایش به این رویا بیشتر می‌شود. مردم فکر می‌کنند، روی زمین نمی‌شود به این خواسته رسید اما زیر زمین می‌شود، آن را دنبال کرد.

کارگردان مستند «پروژه ازدواج» درباره شخصیت خانم قاضی در مستند «رویاباف و قاضی» گفت: من نمی‌دانستم در سیستم قضایی، قاضی خانم داریم. مجوزهای لازم برای فیلمبرداری در منطقه را گرفتیم، روز اول، متوجه شدم قاضی پرونده های میراث فرهنگی یک خانم است. ایشان بسیار مسلط بود، برای اولین بار در طی سال‌های کارم، با چنین شخصیتی مواجه شدم که این قدر مقابل دوربین راحت بود و خیلی سریع، با حضور ما در دفترش، کنار آمد. در یک فضای مردانه و سختگیر قضایی، همه با احترام به خانم قاضی نگاه می‌کردند و ایشان محل رجوع و بسیار دقیق و حرفه‌ای بود. این نکته برایم جذاب بود.

اسلامی با توجه به نمایش مستند «رویاباف و قاضی» در جشنواره‌های «هات‌داکس»، «ایدفا» و «تروفالس» و واکنش تماشاگران به حضور شخصیت قاضی خانم گفت: برای مخاطبان جالب بود که در ایران قاضی خانم فعالیت می‌کند، آنها تحت تاثیر فیلم و این شخصیت بودند. هم مخاطبان ایرانی خارج از کشور و هم تماشاگران خارجی، درباره این شخصیت سوال می‌پرسیدند و یکی از نکات جذاب فیلم، برایشان حضور، اقتدار و تسلط او بر کارش بود. به نظرم، فهم جامعه ایرانی و مسایل اجتماعی آن ساده نیست و با یک جمله و کلمه نمی‌شود درباره رخدادها، شخصیت‌ها و موقعیت‌ها صحبت کرد.

کارگردان «متهمین دایره بیستم» در پایان درباره لحن و فضای فیلم تازه‌اش «رویاباف و قاضی» گفت: یکی از جذابیت‌های فیلم برای تماشاگران در جشنواره‌هایی که «رویاباف و قاضی» در آن روی پرده رفت، لحن طنزآمیز و فضای آن بود. موضوع اجتماعی و حال و هوای شخصیت‌ها جدی و گاه تلخ است، اما فیلم از نظر مخاطبان سرخوش و طنازانه است. لحن طنز فیلم را می‌گرفتند، آن را دوست داشتند و در تمام نمایش‌ها، واکنش نشان می‌دادند. امیدوارم در ایران هم، مخاطب با فیلم ارتباط برقرار کند. «رویاباف و قاضی» پر از حس‌های متفاوت و رنگارنگ است، نه لزوما شکست و تلخی.

مستند «رویاباف و قاضی» فیلم تازه حسام اسلامی، روایتی است از تلاش مردم منطقه سوادکوه برای یافتن گنج. «رویاباف و قاضی» دوشنبه ۱۰ و پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ماه در جشنواره «هات داکس» کانادا روی پرده رفت و از آن استقبال شد.

«رویاباف و قاضی» آبان ۱۴۰۲ در جشنواره «ایدفا» به عنوان تنها فیلم ایرانی تولید شده در ایران، نمایش داده شد، این مستند پس از آن در جشنواره «تروفالس» میسوری آمریکا روی پرده رفت و اکران در «هات داکس» سومین حضور بین‌المللی این مستند است.

این مستند، به زودی در جشنواره ژان روش پاریس و میلینیوم ورشو، نمایش داده خواهد شد.

عوامل مستند «رویاباف و قاضی» عبارتند از کارگردان: حسام اسلامی، فیلمبردار: حامد حسینی سنگری، تدوین: افسانه سالاری، صداگذار: مهرشاد ملکوتی، موسیقی: یونس اسکندری، تهیه‌کننده: حسام اسلامی.

حسام اسلامی، پیشتر مستندهای «محاکمه مصدق»، «پروژه ازدواج»، «متهمین دایره بیستم» و ... را کارگردانی کرده است.

کد خبر 6094478 آروین موذن زاده

دیگر خبرها

  • پدر مهران غفوریان افسر ارشد ساواک بود؟ | واکنش فوری ستاره سینما و تلویزیون به یک شایعه فراگیر درباره پدرش
  • نمایش مستند «مدرسه در دست بچه ها» در موزه سینما
  • اولین جشنواره خوشنویسی امیر فرهنگ و هنر در بیجار برگزار شد
  • امیر نظام گروسی یک شخصیت بزرگ ملی است
  • تجربه حضور «رویاباف و قاضی» در کانادا/ ماجرای خانم قاضی چیست؟
  • فیلم‌های پایان هفته تلویزیون از نگاهی دیگر
  • انتشار فراخوان بخش ویژه «کتاب و سینما» جشنواره فیلم کوتاه تهران
  • رقص آذری حامد آهنگی در مقابل مردم به همراه بازیگر پیشکوست سینما (فیلم)
  • ماجرای خانواده رضا عطاران در «بدل» چیست؟ / معرفی چهره‌های جدید
  • ماجرای خانواده رضا عطاران در «بدل» چیست؟/ معرفی چهره‌های جدید